Huisartsenpraktijk
Puntenburg

!-- BEGIN CONTENT TO EDIT -->

Afscheid huisarts T.S. van Suchtelen

Beste Patiënten,

Op 21 september 2018 heb ik afscheid genomen van jullie, wat een mooi afscheid is dit geweest.
Graag wil ik hierbij nogmaals mijn woorden delen die ik deze dag heb gesproken:
Wat fijn u weer te zien! Ik heb u allen erg gemist.
Bijna was dit afscheid niet door gegaan, omdat ik 3 weken geleden met een longontsteking in het ziekenhuis belandde. Na 6 dagen mocht ik weer naar huis. Nu ben ik herstellende hiervan en zit om die reden op een kruk. Ik had me er zo op verheugd om jullie weer te zien, dat ik heel blij ben, dat ik voldoende aangesterkt ben om hier te zijn.

Ruim een jaar geleden stak de burnout weer hevig de kop op, en moest ik per akuut stoppen met werken.
Inmiddels zijn we een jaar verder en is duidelijk dat ik niet meer aan het werk zal gaan. Deze beslissing om te stoppen met werken was niet eenvoudig en heeft wat tranen gekost.
Nu ben ik blij en dankbaar voor het feit dat ik de tijd die ik nu heb, rustiger in kan delen. Er breekt een nieuwe fase aan waarin ik kan genieten van familie en vrienden, het oppassen op mijn neefje Rover, taalcoach te zijn, Spaanse les volgen, reizen, een stuk van de Camino de Santiago te lopen enz.
Al deze activiteiten vullen het gat dat is ontstaan en het gemis van u en de praktijk al aardig op. Ik voel me een bevoorrechte prepensionado!

Toen ik in 1998 voor het eerst op Puntenburg kwam, was ik op slag verliefd en wist ik :”hier wil ik werken”. Met veel plezier en energie heb ik samen met Hein, mijn toenmalige echtgenoot de praktijk geautomatiseerd en verbouwd. Tegen iedereen vertelde ik altijd vol trots dat ik de leukste en mooiste praktijk van Nederland had!

Dit komt niet alleen door het bijzondere, romantische plekje, maar ook door het geweldige team, waar ik dan ook zo trots op ben.
Er is een jaar geweest waarin we met zijn tweeën werkten. Nu bestaat het team uit 7 personen, en daarnaast nog 2 personen voor de GGZ en hebben we het drukker dan ooit.

Ik zou nu graag van de gelegenheid gebruik willen maken om het team aan u voor te stellen.

Sonja van Beek
Zij is er om ouderen die dat nodig hebben extra zorg te verlenen. Zij weet als geen ander de weg in ouderenzorg en we zijn erg blij met haar komst.

Rianne van den Born
Zij is onze steun en toeverlaat w.b. de administratie. Op alle vragen heeft ze, of zoekt ze een antwoord. Hierdoor kunnen de anderen zich helemaal richten op hun patienten contact.

Joke Goudriaan.
Is onze POH en zet zich met niet aflatende energie in om mensen met Diabetes, long- of hartziekten, te stimuleren om goed voor zich zelf te zorgen en zo de schade van hun ziekte te beperken.

Suzan Rozengarden
Op het laatste moment had ze tijdens het sollicitatie gesprek voor doktersassistente, geen oppas voor haar kinderen , en nam ze haar 2 jongste kinderen mee, die zich heel zoet bezighielden in de wachtkamer.
Iemand die dat aandurft, wilde ik meteen in ons team hebben.
Als “jongste” helpt ze ons uit de brand bij computerproblemen, en haar eigen spreekuur breidt zich steeds verder uit.

Alie Eringa
Ja, Alie. Alie is gewoon Alie, en is gewoon super. Ze is al ruim 15 jaar in de praktijk. Wat zouden we zonder haar moeten!
Zowel voor patiënten, als voor de artsen is ze het vaste aanspreekpunt. Ze houdt het overzicht, herinnert de artsen aan zaken. Met geduld, humor en energie houdt zij alles onder controle.

Dokter Wolswijk
2 Jaar geleden begon hij als vaste waarnemer in de praktijk.
Vanaf de eerste dag dat hij in ....... bij ons kwam als coassistent, was iedereen gecharmeerd van zijn persoon, zijn kennis en kunde. Nu als volleerd huisarts past hij heel goed binnen ons team, en zijn we dan ook heel blij dat hij voor Puntenburg heeft gekozen !
(Er waren veel kapers op de kust)

Als ena laatste Hein Kraanen.
Hij is speciaal voor deze gelegenheid uit Portugal teruggekomen, waar hij op vakantie is.
Hij was de manager, een mooie term voor “manusje van alles”
Computerproblemen, vastgelopen printer, inbraken, lekkage, verbouwing, sneeuw ruimen s’morgens om 7 uur.
“Even Hein bellen” was een veel gehoorde kreet.
Ook voor hem is het nu het moment gekomen om een punt achter deze carriëre te zetten.

En last but not least natuurlijk dokter Gründleher.
Het eerste appje vanmorgen was van haar:
“Goedemorgen! Na regen komt zonneschijn, achter de wolken schijnt de zon, wat er nu valt kan dadelijk niet meer vallen..... En zie wat een mooi weer het nu is!
Al bij de sollicitatie wist ik dat ik haar in ons team wilde hebben.
Haar 200% inzet, haar kennis, humor, collegialiteit, flexibiliteit en nuchterheid, waren voor mij een enorme steun. Zonder haar was Puntenburg niet geworden, wat het nu is!

Daarnaast wil ik graag nog een aantal mensen bedanken, aan wie ik de organisatie volledig uit handen heb moeten en kunnen geven.

Melle
Melle heeft met tact en kundigheid de regie over dit afscheid volledig overgenomen. Zonder hem was dit nooit gelukt.

Daarnaast wil ik graag alle mensen die vanmiddag met diverse zaken helpen voorstellen.
Mijn zoons Max en Tom, daarnaast Henk, Jonathan, Melanie, Kim.
Daarnaast hebben mijn zussen en zwager de afgelopen 2 weken zo goed voor me gezorgd dat ik voldoende aangesterkt ben om hier nu te zijn.

Verder ziet u nog mijn nichtje Joska
Zij is hier met Post op pootjes. Bij haar kunt u een persoonlijke kaart laten maken en laten versturen naar een dierbare. De opbrengst gaat naar het Hospitium in Vleuten, dus hoe hoger uw bijdrage, hoe meer ik straks aan het Hospitium kan doneren.


Ten slotte
Met pijn in mijn hart, maar in alle vertrouwen laat ik de zorg aan u over aan dit fantastische team.
Ik nodig u dan ook uitdrukkelijk uit om, voor zover u ze nog niet kent, kennis met hun te maken.

Ik wens u een hele fijne middag en voel u vooral vrij om naar de bar te gaan om daar een drankje te halen.
Ik wens u nog vele prettige en gezonde jaren toe bij Puntenburg.

En neem bij vertrek een lekker appeltje mee.
Want u weet: An apple a day keeps the doctor away!”

Site Map